Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
countyinternational.png

VIKTIG INFORMASJON OM CRICKETBALLER

Klubbene har valgt de cricketballene som skal brukes i seriekamper. 


Hvert år importerer NCF cricketballer for en halv million kroner på vegne av klubbene. Dette er en ordning som ble bestemt av klubbene og som har vedvart i flere år. I seriekamper og NM kamper i regi av NCF skal kun følgende ball brukes:

             Elite og Div 1 Kookaburra Regulation White 156 g

             Div 2, div 3, div 4 og div 5Dukes County International A White 156g

NCF kjøper inn store kvanta direkte fra produsent og får således gode priser. Ballene selges ut til klubbene via Sporrong. I 2016 så subsidierte NCF 50 kr per solgte cricketball slik at klubbene kunne kjøpe ballene for en enda lavere pris enn det NCF betalte produsenten. I 2017 selges ballene til innkjøpspris, dvs. at NCF hverken tjener eller taper (subsidierer) penger på salg av cricketballer til klubbene.

Det selges andre Kookaburra og Dukes modeller både i Norge og i utlandet. På norske seriekamper skal kun Dukes County International A 156 g eller Kookaburra Regulation 156g brukes. Det er ikke tillatt å bruke en annen modell av Kookaburra eller Dukes. Det aller fleste andre modellene er både billigere og dårligere kvalitet enn Regulation og County International A.

Alle lag skal kjøpe cricketballer til bruk i kamper hos Sporrong. Når NCF går til innkjøp av godt over 1 000 cricketballer hvert år, på vegne av alle klubbene, så forventes det at alle støtter lojalt opp om denne ordningen som klubbene selv har valgt. Per §18.4.2 i Spillereglementet så vil klubber som bruker andre baller enn de modellene som er godkjent, og som ikke er kjøpt hos Sporrong, ilegges en bot.

Det er helt greit at forhandlere selger cricketballer i Norge. Når NCF legger ut en halv million hvert år til innkjøp av cricketballer så forventes det at hver klubb kjøper baller fra Sporrong/NCF. Link til Sporrong finner du ved å klikke på Nettbutikk.