Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
Haugerud_vinner_U13_edit.jpg
Haugerud IF - vinnere av U13-turneringen på årets påsketurnering.

Vellykket påsketurnering og åpen cricketdag

8.-9. april  ble det arrangert påsketurnering og åpen cricketdag.


Turneringen ble gjennomført på Mortensrud, og arrangør var utvalget for barn, ungdom og bredde (BUB).

Helgen ble innledet lørdag med U13-turnerning.

- Totalt 11 lag meldte seg på og deltok i turneringen. Dette utgjorde rundt 80 utøvere i alderen 10-13 år. I tillegg til dette var rundt 15 utøvere mellom 14-15 år, samt 10 utøvere under ni år på plass. Vi fikk en fin heiagjeng og god ramme rundt kampene, med rundt 100 barn ved banene, sier aktivitetsleder, Nadeem Quershi.

Seier til Haugerud IF

Lagene som deltok var: Nord, Sentrum, Fjord 1, Fjord 2, Fossum, Mask1, Mask2, Mask3, Haugerud IF, Drammen og United.

Vinnere fra gruppene spilte semifinale, og finalen ble til slutt spilt mellom MASK3 og Haugerud IF, som stakk av med seieren.

Vi gratulerer alle spillere som deltok, og alle andre som tok turen til Mortensrud i påskehelgen. Vi ser frem til å følge alle de unge spillerne som viste seg frem i løpet av turneringen videre.

Stor stemning på åpen cricketdag

Påsketurneringen ble fulgt opp med åpen cricketdag for U10-spillere 9. april. Her deltok 40 utøvere.

Til den åpne U10-turneringen kunne vi ønske fem forhåndspåmeldte lag velkommen. I tillegg var fem utøvere påmeldt uten klubbtilhørighet. Av disse kom to stykker hele veien fra Gjøvik, mens to kom fra Eidsvoll.

- Vi startet dagen kl 10 med felles oppvarming med alle utøvere. Deretter tilpasset vi turneringen, slik at de uten tilhørighet ble inkludert på de forskjellige lagene. Vi slo også sammen lag som hadde få spillere, forteller Waqas Asif- BUB leder.

Etter en jevn fordeling satt man igjen med fire lag, som alle fikk spille 3 kamper hver. Alle utøvere fikk medaljer etter siste kamp, og lagledere fikk diplom for deltakelse.

Veien videre

BUB sier seg i etterkant fornøyde med både oppmøtet og gjennomføringen, og ser frem til videre arbeid med å utvikle norsk cricket.

- Vi har allerede luftet en tanke om å etablere en vinterserie for U-kategoriene, som vil vare fra senhøsten 2023 til påske 2024. Tanken her er at lagene skal spille kamper mot hverandre i deres treningstider. BUB vil arbeide videre for å utvikle disse og andre planene, og ser frem til å holde klubbene informert om videre aktivitet, avslutter planleggingsansvarlig, Husnain Ali.

Fullstendige resultater fra årets påsketurnering finner du her.