Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
2021 cricketpitch 1.jpg

T20 playoff 2023 avlyses

Basert på styrevedtak om Playoff i 2022 og 2023 har administrasjonen orientert om at playoff skal avvikles i år.


Gjennomføring av T20 Playoff viser seg å ha flere utfordringer enn tidligere antatt, og vi ser oss dessverre nødt til å avlyse den også i år. For neste år, 2024, er det allerede vedtatt av styret at Playoff fjernes. Vi tar selvkritikk på at Playoff 2023 ikke har vært godt nok informert om og forberedt og har forståelse for at vår siste e-post som ble sendt ut om dette har ført til uro, spørsmål og frustrasjon.

Mange trodde T20 playoff ikke skulle spilles mer pga. vedtaket forrige styret gjorde hvor playoff ble avlyst for sesongen 2022. Noen ble forvirret pga. infoen som ble lagt ut på hjemmesiden etter vedtak fra det nye styret vedrørende gjeninnføring av scorer og supersub. Innlegget på hjemmesiden avsluttes med at vedtakene trer i kraft umiddelbart.

I saksfremlegget til styret er playoff nevnt med bl.a. følgende tekst: «Play-off i T20 Championship gjør at vi ikke kan kalle det for T20 serie, siden en serie ikke har play-off eller finaler. Et lag i T20 Championship kan vinne alle sine kamper, men fortsatt ikke være T20 mestere pga. play-off» jf. Saksfremlegg på klubb/lagledermøtet torsdag 20. juni 2023.

Last ned saksfremlegget HER.

Litt bakgrunn og begrunnelse

Playoff har ikke blitt gjennomført iht. opprinnelig vedtak. I 2022 ble playoff avlyst av det forrige styret pga. utfordringer med gjennomføring. Det nye styret ble gjort kjent med de utfordringene administrasjonen var kjent med, som vedtok å fjerne playoff fra 2024. Og nå fjerner vi det også for i år.

NCF har vært i en presset situasjon ved å få T20 Championship kampene ferdigspilt for å kunne sette opp playoff kamper før T10 festivalen 12. & 13, august. Beklageligvis, hadde ikke administrasjonen fanget opp alle utfordringer knyttet til gjennomføring av playoff. Særlig utfordringene utenbyslag har. Lagene har hverken kapasitet eller økonomi til å reise til Oslo ytterligere 2-3 ganger bare for å spille sine playoff kamper i helgen 5. og 6. aug. og deretter hverdager. Havner de på 1. eller 2. plass etter playoff, må de i tillegg reise tilbake til Oslo helgen 12. & 13. aug. for å delta i T10 festivalen.

Lassa og Stord har allerede kvalifisert seg for T20 playoff. Begge har sendt inn henvendelser hvor de forklarer hvor mye de allerede har reist til Oslo, og hvor ødeleggende det vil være og måtte reise til Oslo igjen opptil 3-4. Sandnes ck med sin siste T20 kamp i Sandnes 6. aug. og Spektra ck med sin siste kamp 5. aug., er lag som kan være aktuelle for playoff om de vinner deres gjenstående kamper. De får dermed ikke spilt playoff kamper i helgen 5. og 6. aug.

Værmeldingen kommende helg ser heller ikke lovende ut. Playoff kampene må ha et resultat. For å kunne oppnå resultat, må vi bruke regler som vi alltid har brukt under NM og T10 finaler for å få resultat.

  • Minst 5 over per inning
  • Super over
  • Bowl out
  • Toss

Det å flytte T10 festivalen lenger frem i tid for gjennomføring av playoff, vil fortsatt ikke bedre situasjonen for utenbyslag. I tillegg må mange andre viktige oppsatte kamper flyttes. Det kommer til å gi oss alle utfordringer med å finne nye datoer for utsatte kamper. Det er noe vi ikke kan risikere nærmere slutten av sesongen. Det er mange som kan ha planlagt andre ting med hensyn til kampoppsettet.

Iht. spillereglementet må administrasjonen innhente lagenes samtykke hvis kamper flyttes med kortere frist enn fire uker. Det har vist seg å være utfordrende bare få utsatt en kamp.

Avgjørelsen om å fjerne Playoff også i år er tatt av Generalsekretær i samråd med Presidentskapet.