Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
Oslo Rising stars(1).jpg
Oslo Rising Stars var ett av lagene som deltok i NorCup 2023.

Suksessfull start for NorCup 2023: Ungdommelig entusiasme på banen

NorCup 2023 startet 16. august. Alle fire deltakende lag entret banen med imponerende energi.


Den sportslige begivenheten, som er en feiring av ungdommelig crickettalent, ble hyllet med solskinn før himmelen åpnet seg og skapte en utfordrende regnværssituasjon. Uavhengig av værforholdene ble det en minneverdig dag fylt med spenning, lidenskap og ungdommelig begeistring.

Lagene viser muskler på banen

De fire deltakende lagene – Oslo Rising Stars, Bergen Gladiators, Drammen United og Trondheim Qalandars - var fulle av pågangsmot da de trådte inn på cricketbanen for å starte NorCup 2023. Hver spiller gikk på banen med imponerende driv og ønsket om å vise frem sitt talent. De første kampene var en god indikasjon på den høye kvaliteten på spillere som deltar i turneringen.

Første kamp mellom Oslo Rising Stars og Bergen Gladiators ble en spennende konkurranse hvor begge lag kjempet hardt for å få overtaket. Slagmennene viste sitt potensiale med imponerende treff og noen fantastiske slag over boundry. På den andre siden var bowlere fra begge lag fast bestemte på å bryte gjennom motstanderens forsvarslinjer. Dette så vi klart da Farmanullah fra Bergen Gladiators tok hatrick og til sammen åtte wickets alene. Dette førte til at laget til slutt kapret seieren. Oslo Rising Stars la allikevel igjen et sterkt inntrykk med sitt engasjement og innsats.

Den andre kampen, mellom Drammen United og Trondheim Qalandars, ble også preget av god intensitet. Ungdommene fra begge lag utviste fantastisk crickettalent, og kampen var en tett duell mellom bowling- og slagstyrke. Trondheim Qalandars viste seg å være de som håndtere presset best denne gangen, og gikk seirende ut av kampen etter D/L.

Tross værets humørsvingninger var det én konstant faktor som dominerte dagen - ungdommelig entusiasme. Spillerne, uavhengig av resultatene, beholdt en positiv innstilling og viste ekte lidenskap for spillet. 

Ser frem til resten av turneringen

- NorCup 2023 er ikke bare en turnering, det er en plattform der unge cricketspillere kan dyrke sin kjærlighet til sporten og utvikle ferdighetene sine, sier Nadeem Quereshi - tidligere landslagspiller, som er trener for Oslo Rising Stars.

Med den første dagen av NorCup 2023 nå bak oss, har vi allerede sett et glimt av det talentet som disse ungdommene besitter. 

- Uavhengig av været var det en dag fylt med sportslig prestasjon, energi og glede. Vi ser frem til resten av turneringen og forventer enda flere minneverdige øyeblikk mens disse unge talentene konkurrerer for å heve trofeet, sier Husnain Ali.

Det var fantastisk å se en spiller som Farmanullah gjøre en forskjell i dag. Han er en utøver som spiller i eliteserien og en som kan utvikle seg, legger Husnain til.
NorCup 2023 er bare en start, vi ønsker å heve kvalitet og prøve å få til seks lag neste år. Samtidig er ambisjonen å legge til rette for at BUB jobber videre med å utvikle modellen med erfaring og tilbakemelding. Jeg ønsker å takke alle lagledere og foreldre som har bidratt med å få dette til, sier Waqas Asif - leder for BUB.