Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
IMG20230519171155.jpg
Uvalget for kjønnsbalanse melder om god deltakelse på "Åpen bane".

Suksess med «Åpen bane!

Utvalget for kjønnsbalanse er godt i gang med det kanskje viktigste tiltaket denne sesongen: Åpen bane for jenter og kvinner på fredager på Stubberudmyra, Oslo.


Gjennom dette tiltaket ønsker utvalget å tilby noe til alle kvinner med interesse for cricket - fra nybegynnere til erfarne landslagsspillere. Pooja Kumari, medlem i utvalget, forteller at prosjektet så langt har vært en suksess.
 
- Så langt har vi gjennomført fire åpne dager, inkludert en morsdagspesial. Hver fredag har vi hatt rundt 15 deltakere, inkludert 6-7 erfarne spillere.
 
Bred aldersgruppe
 
For de erfarne spillerne, hvor utvalget har tilbudt spesifikk ferdighetstrening, har tilbakemeldingene vært gode. Utvalget understreker at man ønsker at alle nåværende spillere skal benytte seg av disse treningene.
 
– Når det gjelder nye spillere har vi hatt rundt 15 som har prøvd cricket og 5-6 av disse deltar jevnlig. Noen av disse jentene er venner og søskenbarn av andre spillere, og noen kom bare ved å se innleggene våre på sosiale medier. Aldersgruppen er ganske bred, og vi deler dem i 2-3 grupper under trening. Slik kan vi tilby dem trening etter nivå. Målsettingen på sikt er å få disse jentene til å bli med i cricketklubber. Noen har allerede gjort dette, og vil spille i T10-turneringen 17.-18. juni, mens andre fortsatt er i tenkeboksen, forteller Pooja.
 
Ønsker rekruttering til klubbene
 
Utvalget ønsker også å oppfordre cricketklubbene til å benytte treningene på Stubberudmyra som rekrutteringsarena.
 
 – Dette vil hjelpe klubbene på veien til å utvikle nye jente/damelag. Komiteen trenger engasjement og deltakelse fra klubbene for å utvikle cricket i Norge på kvinnesiden, avslutter Pooja og utvalgsleder Raksha.

 

Utvalget for kjønnsbalanse ønsker å rette en spesiell takk til trenerne (Bijeyata Kumari, Sagana Kunaratnam, Mahendrakumar Kumarasamy, Sumit Chougule, Svia Meejuru, Darshana Kuruge), og de frivillige (Stanley Senvirano, Wahidullah Sahak, Darshana Kuruge, Zeeshan Siddique, Pratik Agnihotri, Vinay Ravi, Raik Tietze, Raza Iqbal, Niladri Bhusan Pati, Anil Parmar, Pratheesh Thangavadivel) som hjelper eller skal hjelpe oss med dette tiltaket.