Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
PpIoebfW.png

Klare for NM-veka 2018 i Stavanger!

Gjennomslag for bygging av pitch på gressbane for cricket til NM–veka 2018 i Stavanger. Dette kommer i tillegg til vedtak om permanent bane for cricket samme sted, og betyr at NM-veka med TV-sendt cricket blir en realitet allerede i 2018.


NM-veka er et samarbeidsprosjekt mellom norsk idrett ved NIF og NRK, hvor norske mesterskap som vanligvis ikke TV-sendes samles i en idrettsfestival, slik at de blir mer synlige og får større flater å vise seg fram og rekruttere utøvere fra. I Sverige har tilsvarende konsept, som inkluderer cricket, blitt svært populært gjennom de siste årene. 

Det er semifinalene og finalene i NM-sluttspillet som for cricket vil bli del av NM-veka. Datoer er i henhold til kampplanen lørdag 18. og søndag 19. august.

Klarsignalet for NM-veka i 2018 betyr et vesentlig løft for finalehelgen i NM/T20, og vil kunne bety mye hva gjelder synliggjøring av cricket i Norge. T20-formatet i NM er interessant for NRK, og Norges Cricketforbund vil videre arbeide sammen med NRK for å få på plass rammene for NM-helgen og praktiske forhold rundt TV-sendinger som grafikk og kommentering. 

Norges Cricketforbund vil bidra med reisestøtte og praktisk bistand til lagene som kvalifiserer seg il finalehelga i NM-veka i Stavanger.