Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
Team-Norway-at-the-ICC-Europe-Division-1-Tournament-in-Voorburg-The-Netherlands.JPG

Et tappert norsk landslag måtte til slutt gi tapt for Tyskland.

I en kamp mellom de to eneste ubeseirede lagene i WCL Euro Div 1 var det til slutt Tyskland som trakk det lengste strået.


Etter en velfortjent hviledag var herrelandslaget igjen klar for kamp i ICC WCL Euro Div 1, denne gangen mot Tyskland. Cricket i Tyskland har opplevd en eksplosiv vekst de siste årene. Siden 2012 har antall registrerte spillere økt fra 1 500 til over 5 000 og antall klubber fra 70 til over 300. Det er bred enighet i cricket-Europa om at det bare er et tidsspørsmål før Tyskland blir en europeisk cricket-stormakt. Tyskland kvalifiserte seg til WCL Euro Div 1 ved å vinne WCL Euro Div 2 som ble spilt i Sverige i fjor sommer.

Etter to relativt enkle seire over Frankrike (med 10 wickets) og Østerrike (med 168 poeng) var det et selvsikkert tysk lag som vant tossen og valgte å slå først. Etter en god start for de norske gutta, hvor Junaid Sheikh fjernet Daniel Weston i den fjerde oversen, så tok Tyskland gradvis over. Selv om Mudassar Muhammad (61 poeng) ikke nådde den magiske 100 poengs grensen for første gang i løpet av WCL Euro Div 1 så var han, sammen med Amith Sarma (82 poeng), sentral i at Tyskland scoret 262 all out i den første inningen. Best av de norske kasterne var mesterskapsdebutant Junaid Sheikh (3 -61/10), Shahzad Umran (2-54/10) og Raza Iqbal (2-36/10).

I den andre inningen gikk Norge til verks uten frykt og med stort pågangsmot. Skulle man først tape så var det med flagget til topps. Til tross for at Raza Iqbal og Ehtsham ul-Haq forsvant relativt tidlig holdt Norge lenge følge med Tyskland. Suhail Iftikhar scoret 53 poeng på 58 baller og Ansar Iqbal scoret 22 poeng på kun 22 baller. Men det var til slutt Tyskland som trakk det lengste strået. Sajid Liaqat (5-39/10) fjernet fem av Norges seks første slagmenn og Tyskland vant til slutt kampen med komfortable 113 poeng. Norge skal ha honnør for at de gikk aggressiv til verks selv om det ikke holdt helt inn denne gangen. Scorecard ligger ute her.

I andre kamper vant Østerrike over Sverige og Belgia over Frankrike. Etter tre av fem runder ligger Norge på andre plass, to poeng bak Tyskland og to poeng foran Belgia. På tirsdag spiller Norge mot Frankrike.

Tabell 

Preview Norway v. Germany

Høydepunkter Norway v. Germany

Tyskland vinner tossen: 

Wicketkeeper Daniel Weston med en fantastisk prestasjon: