Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
It's your call Stage 1.jpg

Velkommen til ECB-dommerkurs nivå 1

Norges Cricketforbund er glade for å kunne invitere til ECB-dommerkurs de kommende månedene. Kurset gjennomføres både digitalt og fysisk.


ECB-kurset er delt inn i fire moduler, og passer for nybegynnere, men også erfarne dommere som mangler sertifisering – enten du er spiller, forelder eller supporter. De første tre modulene gjennomføres digitalt, mens den fjerde modulen gjennomføres fysisk på Ullevål Stadion 26. mars.  

Den fysiske gjennomgangen av modul fire på Ullevål stadion tilbys primært på norsk og engelsk. Urdu kan brukes ved behov.

Påmelding skjer via min idrett eller ved å klikke HER.

Viktig kunnskap og erfaring

De første tre modulene gjennomføres digitalt via ECB. For mer info og registrering klikk HER. De fire modulene er inndelt på følgende vis:

  • It’s your call - Umpire education Stage 1 (digital gjennomgang på ECBs nettsider)
  • MCC Laws for Stage 1, ECB (digital gjennomgang på ECBs nettsider)
  • Confirm your understanding (digital test på ECBs nettsider – må bestås)
  • Gjennomgang av Stage 1 på norsk/engelsk, NCF (fysisk fremmøte)

De tre første modulene må være gjennomført før kandidatene kan delta på den fysiske samlingen på Ullevål i mars. Det understrekes også at man må ha fullført alle fire moduler for å bli anerkjent som kvalifisert dommer av NCF.

Egnet for nybegynnere

For å få lov til å dømme kamper, må alle kvalifiserte dommere hvert år gjennomgå et oppdateringskurs i regi av NCF. Det vil bli satt opp et nytt oppdateringskurs for nye dommere.

Kurset gir en grunnleggende oversikt over gjeldende lover og regler i spillet samt hvordan nevnte regler utøves i praksis på banen og under spillet. Kandidaten vil få nødvendig kunnskap og erfaring til å dømme kamper på et lavere nivå.

ECB-kurset er derfor egnet for nybegynnere og andre aktive og interesserte aktører i cricketmiljøet, inkludert spillere, foreldre og supportere. Kurset kan anbefales for alle praktiserende og deltakende aktører i norsk cricket.

Formålet med kurset:

  • Øke forståelsen for Cricket og spillets regler.
  • Gjøre idretten tilgjengelig og forståelig for alle med tilknytning til Cricket.
  • Samt utvikle og utvide dommerstallen og dommerresurser.

Veien videre etter kurset er avgjørende for praktisk utøvelse eller kun økt kunnskap.