Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter om cricket
Eirik-Lae-Solberg_foto_oslo_hoyre.png
Byrådsleder Eirik Lae Solberg - Foto: Oslo Høyre

Byrådet støtter cricket

Byrådet i Oslo har nettopp kunngjort sine ambisjoner om å gi cricket en solid plass på Norges sportsarena. I følge den nylig publiserte Hammersborgerklæringen, skal det legges bedre til rette for cricket i hovedstaden. Planen inkluderer også muligheten for å arrangere internasjonale kamper i Oslo. Se video med uttalelse fra byrådslederen nederst i artikkelen.


Byrådsleder Eirik Lae Solberg har vært aktiv i sin støtte til idretten, og delte nylig sine tanker da han deltok på T10-festivalen.  

- Cricket har et stort potensial for å bli en virkelig stor idrett i Norge, men da må vi legge til rette for det, sa Solberg.

Oppgradering av fasiliteter

Blant tiltakene man skal se på er oppgradering av fasiliteter på Ekebergsletta, inkludert installasjon av toaletter, innlagt vann og garderober. I tillegg må det også sørges for tribuneplasser for å kunne huse internasjonale kamper.

- Dette ønsker jeg å få til i samarbeid med Norges Cricketforbund, og jeg ser virkelig frem til fortsettelsen, uttalte byrådslederen.

Potensial for vekst

Dette initiativet er et stort skritt fremover for cricket i Norge, og åpner for en ny æra av internasjonalt engasjement og sportslig utvikling. Det blir spennende å se hvordan dette samarbeidet vil utforme crickets fremtid i Norge.